Essiac τσάι: μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές θεραπείες (και για τον καρκίνο) από το 1922!

 

Το Essiac τσάι είναι μιά φόρμουλα βοτάνων με μια ισχυρή φήμη και πολλές μαρτυρίες που επικαλούνται την ικανότητά του να θεραπεύσει τον καρκίνο, αναπτύχθηκε από μια καναδή νοσοκόμα την Rene Caisse το 1922.


Η Rene Caisse είχε παρατηρήσει κάποιον ουλώδη ιστό στο στήθος μιας ηλικιωμένης Αγγλίδας ασθενή, η ηλικιωμένη της είπε ότι οι γιατροί την είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού πριν χρόνια, ωστόσο δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τη χειρουργική επέμβαση ούτε είχε τα χρήματα.


Η Αγγλίδα είχε ενημερωθεί για μια παλιά ινδική ιατρική φόρμουλα από έναν Ινδιάνο θεραπευτή της φυλής των Ojibwa. Ο θεραπευτής της είπε ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο της με αυτό το τσάι από βότανα. Η γυναίκα πήρε τις συμβουλές του και, κατά συνέπεια, ήταν ακόμα ζωντανή τριάντα χρόνια αργότερα για να περάσει την φόρμουλα του φυτικού φάρμακου στην Νοσοκόμα Caisse.


Η Caisse το χρησιμοποίησε για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου της θείας της.


Το 1924, η Caisse άνοιξε μια κλινική και άρχισε να προσφέρει στους ασθενείς με καρκίνο το φυτικό μείγμα, το οποίο ονόμασε Essiac. Έχει θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μυστική συνταγή της. Η Caisse έδωσε τη συνταγή σε έναν κατασκευαστή στο Τορόντο το 1977, ένα χρόνο πριν το θάνατό της.


Όπως όλες οι φυσικές αντικαρκινικές θεραπείες της εποχής έτσι και το Essiac και η νοσοκόμα Caisse πολεμήθηκαν με πάθος από την συμβατική ιατρική, Οι «MediCrats», το ιατρικό κατεστημένο δηλαδή, προσπάθησαν να διώξουν ποινικά τη Rene λόγω της «ασκήσεως ιατρικής χωρίς άδεια». Ακόμη και η κυβέρνηση του Καναδά προσπάθησε να την εξαναγκάσει να παραχωρήσει τη φόρμουλα στην Επιτροπή Καρκίνου, αλλά η Rene ήταν σίγουρη πως αν το έκανε, δεν θα τη χρησιμοποιούσαν ποτέ και θα τη κρατούσαν μυστική προκειμένου να προάγουν την κερδοσκοπία τους από τον καρκίνο.


Οι πιέσεις από τον ιατρικό, κυβερνητικό και νομικό κόσμο ήταν τόσο έντονες για την Rene που αναγκάστηκε να λειτουργήσει παράνομα για αρκετό διάστημα ώστε ακόμα και το όνομα Essiac είναι ένας κώδικας που βγαίνει από την αντίστροφη ορθογραφία του επωνύμου της Caisse...


Η Rene Caisse, αψηφώντας τις αρχές, θεράπευσε επιτυχώς χιλιάδες θύματα του καρκίνου που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο για περισσότερα από 50 χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν χρέωσε για τις υπηρεσίες της κι ούτε προσπάθησε να βγάλει κέρδος από αυτή την τόσο αξιόλογη ανακάλυψή της. Στην Ρενέ προσφέρθηκαν τεράστια ποσά χρημάτων για να αποκαλύψει τη φόρμουλα, αλλά εκείνη πάντα αρνιόταν.

 

Παρά τις πιέσεις, οι θεραπείες της Caisse ήταν τόσο αποτελεσματικές που το 1938 χιλιάδες υποστηρικτές της συγκεντρώσαν 55.000 υπογραφές για μια αναφορά που θα επιτρέψει στην Rene Caisse να συνεχίσει τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο. Ένα νομοσχέδιο εισήχθει στο νομοθετικό σώμα του Οντάριο που (υποτίθεται ότι) «εγκρίνει την Rene Caisse να ασκεί την ιατρική στην επαρχία του Οντάριο για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά λόγω των μηχανορραφιών του ιατρικού κόσμου, το νομοσχέδιο δεν περάσε για μόλις τρεις ψήφους.

 

Πολλοί χρήστες του Essiac πιστεύουν ότι το Essiac μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τον καρκίνο και ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας. Το 1937, ο Δρ Έμα Κάρσον πέρασε 24 ημέρες στην κλινική για επιθεώρηση στο Bracebridge της Οττάβα, μετά τον έλεγχο 400 περιπτώσεων ασθενών με καρκίνο, δήλωσε:


 «Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ήταν σε ανίατη κατάσταση, τα αποτελέσματα από την θεραπεία με Essiac και η ταχύτητα της αποκατάστασης, ήταν απολύτως θαυμάστη!».


  

Τα τέσσερα βασικά συστατικά του Essiac: (θα το βρείτε και έτοιμο μείγμα στο eshop μας)

 

1) Ρίζα κολλιτσίδας (Arctium lappa L.).- ΑΡΚΤΙΟ

2) Εσωτερικό φλοιό Φτελιάς (Ulmus fulva Michx.). - ΦΤΕΛΙΑ

3) Ξινόχορτο βότανο (sheep sorrel) - ΛΑΠΑΘΟ

4) Ινδική ρίζα Ραβέντι (Rheum palmatum L.). - ΡΕΒΕΝΤΙ

 

 

Υλικά

680 γρ. ρίζα κολλιτσίδας

450 gr σκόνη ξινόχορτου (sheep sorrel) βότανο

100 gr σκόνη φλοιού φτελιάς (slippery elm bark)

30 gr σκόνη ινδικής ρίζας ραβέντι (rhubarb)

 

 

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τα υλικά καλά και αποθηκεύστε τα σε γυάλινο βάζο σε σκοτεινό στεγνό ντουλάπι.
  • Πάρτε μια μεζούρα, χρησιμοποιήστε αναλογία 30γρ από το μείγμα βοτάνων για κάθε 1 λίτρο νερού, και ζυγίστε την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.
  • Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε την φωτιά και προσθέτοντας τα βότανα σιγοβράστε για 10 λεπτά, κατόπιν σβήνετε την φωτιά, καλύψτε και αφήστε το για μια νύχτα (ή για 12 ώρες περίπου).
  • Το πρωί ζεστάνετε το λίγο χωρίς να βράσει, αφήστε το να κατακαθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε και βάλτε το σε ζεστό γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι και περιμένετε να κρυώσει.
  • Μετά την παρασκευή του σε υγρή μορφή το φυλάσσετε στο ψυγείο.


 Δοσολογία:


Προληπτικά πίνουμε ένα κρασοπότηρο από το Essiac Tea αραιωμένο σε μισή κούπα ζεστό νερό την ημέρα. Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υγείας (π.χ. καρκίνος) χρησιμοποιούμε την παραπάνω δόση τρείς φορές την ημέρα.


Συστάσεις - παρατηρήσεις

Όταν χρησιμοποιείτε τσάι Essiac, να γνωρίζετε επίσης ότι μπορεί να έχει καθαρτικό αποτέλεσμα και να σας κάνει να ουρείτε συχνότερα από το κανονικό. Αυτό, φυσικά, οφείλεται στις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αναπτύσσουν πονοκεφάλους, πρησμένους αδένες, ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, τα οποία είναι φυσιολογικά μέρη της διαδικασίας αποτοξίνωσης.Πηγή: essiactea.news/, thetruthaboutcancer.com,essiacfacts.com

-------------------

 
Προσοχή: Το παραπάνω προιόν δεν προορίζεται για την διάγνωση, την θεραπεία, ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Δεν πρέπει να βασίζεστε στις πληροφορίες αυτού του ιστότοπου ως εναλλακτική λύση σε ιατρικές συμβουλές από το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι συμβουλές και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες.