ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΓΙΟΧΙΜΠΕ φλοιός

ΓΙΟΧΙΜΠΕ φλοιός
ΓΙΟΧΙΜΠΕ φλοιός
4.70€
Χωρίς ΦΠΑ: 4.70€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0064

Διαθέσιμες Επιλογές

Γιοχίμπε (Corynathe yohimbo), Yohimbe
Άλλες Ονομασίες: Υοχίμβη

Βασικές Ιδιότητες:
νευροδιεγερτικό, αφροδισιακό

Χρήσεις: Η Υοχιμβίνη διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας την ροή του αίματος και διεγείρει τα νεύρα. Φαίνεται να ενισχύει την ανδρική γεννετήσια ορμή και να δρα και ως τονωτικό.

Πως χρησιμοποιείται:
Χρησιμοποιούμε εκχύλισμα από το φλοιό του φυτού.

Δοσολογία:
Η σωστή δοσολογία στο συγκεκριμένο βότανο είναι γενικά σύνθετη υπόθεση και αυτό λόγω της δυνητικής τοξικότητας του φυτού.. Γι΄αυτό κάποιος θα πρέπει να ξεκινάει από χαμηλότερες δόσες και να αυξάνει σταδιακά έως να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και σε συνεργασία με έναν ειδικό. Στις επιστημονικές έρευνες για να οριστεί η δοσολογία εκφράζεται σε mg Υοχιμβίνης (δραστικής ουσίας). Σε μία μελέτη (2015) στην οποία αξιολογήθηκαν διαθέσιμα εμπορικά σκευάσματα φλοιού Γιοχίμπε και προσδιορίσθηκε η περιεκτικότητα γιοχιμπίνης, τα τα αποτελέσματα ποίκιλαν με εύρος από 10mg γιοχιμπίνης σε κάθε γραμμάριο φλοιού Γιοχίμπε έως 40mg/g (το 1g φλοιού Γιοχίπμε αντιστοιχεί σε ένα τρίτο κουταλάκι γλυκού)

Οι ακόλουθες δόσεις έχουν μελετηθεί σε μελέτες:

Για προβλήματα σεξουαλικής απόδοσης: 15-30 mg ημερησίως yohimbine διαιρεμένα σε 2-3 δόσεις.
Δόσεις έως 100 mg yohimbine ημερησίως έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά με κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. 

Όταν πρόκειται για τσάι συνήθως σιγοβράζονται 5 κουταλάκια του τσαγιού φλοιού γιοχίμπε σε 1 λίτρο νερό για 10 λεπτά και καταναλώνονται έως 2 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείτε να προσθέστε βιταμίνη C αφού ενισχύει την απορρόφηση. Όσον φορά την γεύση μπορείτε να προσθέσετε μέλι και κανέλλα.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Η υπερδοσολογία αυτού του βοτάνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οφθαλμολογικές επιπλοκές και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αποφεύγεται από άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, υπέρταση.

Μην το χρησιμοποιείται παράλληλα με διεγερτικά ροφήματα (π.χ. καφέ)

Προσοχή στην δοσολογία. Υπάρχουν ενδείξεις τοξικότητας. Χρήση με την καθοδήγηση ειδικού.