ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΝΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ. ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.  (ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ»).

 

Υλικά:
1 λίτρο άσπρο κρασί  λίγο γλυκό ή ροζέ
20 κεφάλια (άνθη) χαμομήλι
20 γρ. αποξηραμένες  φλούδες πορτοκαλιού
1 μικρό κομμάτι γεντιανή ρίζα
γαρύφαλλα
¼ λίτρου τσίπουρο
250 γραμ. ζάχαρη

 

Τρόπος εκτέλεσης:
Ρίχνετε το κρασί και το τσίπουρο σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά. Προσθέστε την ζάχαρη, το χαμομήλι, τις φλούδες

πορτοκαλιού, την γεντιανή και τα γαρύφαλλα και κλείστε το . Ανακατεύετε το  που και που για να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά από 8 μέρες το δοκιμάζετε. Αν σας αρέσει η μυρωδιά της γεντιανής και του χαμομηλιού αφήστε στο μπουκάλι

2-3 μέρες ακόμα, αλλιώτικα το φιλτράρετε και μετά το βάζετε σε μπουκάλια.

Τα κλείνετε και αφήνετε το κρασί να ωριμάσει 15 μέρες πριν το πιείτε.

 

 

Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοδιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.