ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ !


Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πυρετός είναι καλό σημάδι ότι το σώμα μάχεται την ασθένεια, χρησιμοποιώντας την θερμότητα για να αντιμετωπίσει για παράδειγμα έναν ιό ή μικρόβιο. Ενώ το αρχικό ένστικτο μας λέει να «ρίξουμε» τον πυρετό, αυτό ενδεχομένως να καθυστερήσει την διαδικασία της ίασης. Έχοντας αυτά κατά νου, ας έχουμε υπ’ όψιν μας ότι ένας υψηλός πυρετός , ειδικά στα παιδιά, μπορεί να είναι επικίνδυνος.


Για να χαμηλώσετε τον πυρετό χωρίς φάρμακα μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω:

-Στάξτε 2 σταγόνες 100% αιθέριο έλαιο Μέντας στο δάχτυλό σας και κάντε επάλειψη στα πέλματα και επαναλάβετε το ίδιο στον σβέρκο. Για μωρά και παιδιά θα πρέπει να διαλύσετε την Μέντα σε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Θα «δροσίσει» τον οργανισμό βοηθώντας στην πτώση του πυρετού (αντενδείκνυται στην ομοιοπαθητική).

-Φτιάξτε ζεστό ρόφημα με κάποιο από τα βότανα: Τζίντζερ (Πιπερόριζα), Σαμπούκου άνθη, Θυμάρι. Θα δράσουν εφιδρωτικά ρίχνοντας την θερμοκρασία, θα τονώσουν το σώμα και έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.


Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.