AΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ 

 

Ο κουρκουμάς (κιτρινόριζα ή τουρμέρικ) είναι ένα διάσημο μπαχαρικό ειδικά στην Ασία. Τα τελευταία χρόνια εξοικειωθήκαμε στην χώρα μας & με την θεραπευτική του δράση, ιδιαίτερα ως ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες για πόνους σε μύες & αρθρώσεις.

Παρακάτω θα δείτε μια πρόταση για να ετοιμάσετε σπιτικές «παστίλιες» κουρκουμά!

 


Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ζυγίστε 97 γρ. οργανικό Κουρκουμά σκόνη & 3 γρ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι (αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης έως 100%). Προσθέστε αγνό μέλι, όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί μία πάστα που να μπορείτε να την πλάσετε.

Από την πάστα κόψτε μικρά κομμάτια και πλάστε τα μπαλάκια σε μέγεθος που να είναι εύκολο να τα καταπιείτε. Αφήστε τα έξω (σκεπασμένα) μια-δύο ημέρες για να στεγνώσουν και είναι έτοιμα! Τρώτε 2-3 την ημέρα.


Ασφαλής χρήση: Συστήνεται η αποφυγή του Κουρκουμά σε όσους υποφέρουν από γαστρεντερικό έλκος, από πέτρες στην χολή, θρομβώσεις στο αίμα & από τις εγκύους.

 

Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας  ιατρός.