ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!

 

Κατεβάστε την συνταγή σε PDF !

 

Η  Ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση με αυτοάνοσο χαρακτήρα που εμφανίζει έξαρση στην εποχή μας λόγω αυξημένης πίεσης και άγχους. Η αντιμετώπιση της χρειάζεται συνδυασμό ενεργειών όπως πρόσληψη βιταμινών, προσεγμένη διατροφή, αποφυγή στρεσογόνων καταστάσεων, επάλειψη με φυτικά έλαια. Σήμερα θα σας προτείνουμε ένα βοτανικό ρόφημα που θα δράσει αποτοξινωτικά-καθαριστικά στον οργανισμό κάτι που θεωρείται απαραίτητο στην ολιστική αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων όπως της ψωρίασης και του εκζέματος.


Θα προμηθευτούμε ίσα μέρη από:


Κόκκινο Τριφύλλι (άνθη) : καθαριστικό του αίματος και του λεμφικού συστήματος, χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε δερματικές καταστάσεις και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Γάλλιο: πολύ χρήσιμο βότανο και αυτό για την τόνωση των λεμφαδένων δρώντας αποτοξινωτικά.
Γαιδουράγκαθο: πολύτιμο τονωτικό του ήπατος, βοηθάει στην αποσυμφόρηση του από τοξίνες.
Αγριολάπαθο (Rumex) :  χρησιμοποιείται συχνά για δερματικά προβλήματα αφού βοηθάει στον καθαρισμό αίματος, εντέρου και ήπατος.
Oolong τσάι: Είναι το γνωστό μας Τσάι, υψηλότερης ζύμωσης από το Πράσινο και λιγότερο από το Μαύρο.  Ιαπωνικές μελέτες το αναφέρουν ως ευεργετικό σε δερματικά προβλήματα

 

Διαδικασία:
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα βοτάνων για ψωρίαση σε 1 κούπα βρασμένο νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15’. Σουρώνουμε και πίνουμε 3 φορές την ημέρα. Χρειάζεται να το πίνουμε για αρκετές εβδομάδες για να δράσει αποτελεσματικά.
Μην αφήνετε το πρόβλημα να μονοπωλεί την σκέψη σας, ξεχάστε την … και μην κρύβετε το σώμα σας !


Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.
*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.