Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

 

 

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων έχουν συσχετιστεί με προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα που ενδεχομένως να παρουσιάσουν κινδύνους για την υγεία μας. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα τους όπως και άλλων λιπιδίων με συχνά ροφήματα γνωστών βοτάνων και με κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Κάναμε μια επιλογή μερικών από αυτά:    

 

Oolong τσάι:  Οι πολυφαινόλες που περιέχει ενεργοποιούν τα υπεύθυνα ένζυμα για την αποδόμηση των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον αυξάνουν τον μεταβολισμό πάχους του σώματος.

Αγκινάρα: Ένα από τα διασημότερα βότανα που η χρήση του έχει δείξει ότι συντελεί στην ρύθμιση του λιπιδαιμικού προφίλ (χοληστερίνη & τριγλυκερίδια) ενώ παράλληλα τονώνει και προστατεύει το ήπαρ και βοηθάει στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δενδρολίβανο: Η συχνή χρήση δενδρολίβανου επίσης βοηθάει στην μείωση των επιπέδων Τριγλυκεριδίων, Χοληστερόλης, LDL, Γλυκόζης στο αίμα ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της HDL. Έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

Κράταιγος: Φυτό με πλούσια αντιοξειδωτική δράση που δείχνει να έχει σημαντική επίδραση στα Τριγλυκερίδια και την LDL ενώ είναι κατ’ εξοχήν καρδιοτονωτικό βότανο και συντελεί στην φσιολογική αρτηριακή πίεση.

 

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη από τα παραπάνω βότανα και να τα πίνετε ως έγχυμα:
Σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10-15’. Σουρώνουμε και πίνουμε 2- 3 φλιτζάνια την ημέρα.

 

Συμπληρώματα διατροφής

Ένα σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής που ίσως να σας προτείνει και ο γιατρός σας είναι το Μουρουνέλαιο/Ιχθυέλαιο. Γνωστό ως πλούσιο σε φυσικά Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA) το μουρουνέλαιο / ιχθυέλαιο μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ τα υψηλά επίπεδα βιταμινών D, E, A με ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα μάτια, στο μυοσκελετικό και αλλού, το καθιστούν ιδανικό συμπλήρωμα για την συνολική προάσπιση της υγείας και της διατήρησης καλής ποιότητας ζωής του ανθρώπου για όλες τις ηλικίες.

 

* Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.   Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.