ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΣΕ ΒΗΜΑΤΑ

 

Όποιοι είχαν ή έχουν την ατυχία να ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων γνωρίζουν καλά ότι οι γνωστές μέθοδοι αντιμετώπισης (κρέμες, υπόθετα κλπ) δεν έχουν συνήθως ικανοποιητικά αποτελέσματα και η επεμβατική χειρουργική είναι μια διαδικασία που δεν αποφασίζει εύκολα κάποιος. Σήμερα σας μεταφέρουμε μια συνταγή παρασκευής μείγματος ελαίου που έφτασε σε εμάς από μια γιαγιά. Επομένως δεν βασίζεται σε κάποια ιατρική έρευνα αλλά η προσωπική εμπειρία μας και μερικών που την χρησιμοποίησαν, μας έδωσε το απαραίτητο θάρρος για να την δημοσιεύσουμε. Ξεκινάμε λοιπόν ...

 

Προμηθευτείτε :

  • Ένα (1) ματσάκι Αποξηραμένου Απήγανου (80-90 γρ.) ή τριμμένο απήγανο περίπου 70γρ
  • Μία (1) Κούπα Ελαιόλαδο
  • Μία (1) Κουταλιά του γλυκού Στύψη τριμμένη. (Φαρμακευτικό ορυκτό σε σχήμα κιμωλίας που χρησιμοποιείται για να σταματάμε την αιμορραγία. Το είχαν οι μπαρμπέρηδες και την  βρίσκεις σε φαρμακείο. Ζητήστε την τριμμένη ή να σας τρίψουν. )

    Διαδικασία παρασκευής σε απλά βήματα (εκχύλιση βοτάνου εν θερμώ):
  1. Παίρνετε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.
  2. Το βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει).
  3. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά και του ρίχνετε τον απήγανο με τις κορυφές του φυτού προς τον πάτο (αν βλέπετε να μην χωράει το ματσάκι, τα σπάτε με μαλακό τρόπο μέχρι να χωρέσουν και να ποτιστούν τα άνθη και τα φύλλα από το ελαιόλαδο).
  4. Κατόπιν ρίχνετε μέσα στο μείγμα την στύψη και ανακατεύετε ελαφρώς.
  5. Το αφήνετε έτσι (σκεπασμένο με ένα πανί) όλη την νύχτα. Το πρωί το σουρώνετε σε ένα βαζάκι και το διατηρείτε στο ψυγείο.
  6. Κάθε βράδυ βουτάτε στο λάδι αυτό, ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρετε με αυτό την «ευαίσθητη» περιοχή. Το αφήνετε όλο το βράδυ στην θέση αυτή και το πρωί που ξυπνάτε το αφαιρείτε και το πετάτε … Αν έχετε εσωτερικές αιμορροίδες, ρίχνετε λίγο από το λάδι εσωτερικά με την βοήθεια μιας πιπέτας ή μιας σύριγγας.

    Η διάρκεια θεραπείας είναι 10-12 ημέρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετές, ανάλογα βέβαια και με την βαρύτητα. Από τις πρώτες ημέρες θα νιώσετε την βελτίωση αλλά θα κάνετε υπομονή μέχρι το τέλος της θεραπείας!


Ασφάλεια – ειδική προφύλαξη*

Το έλαιο του απήγανου για εξωτερική χρήση θεωρείται ασφαλές για την παραπάνω χρήση. Απαγορεύεται όμως η χρήση του από τις εγκύους γιατί έχει εκτρωτική δράση.

 

 

* Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.   Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.