ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ 30ppm spray 100ml - ανώτερης φαρμακευτικής ποιότητας (΅προιόν Ε.Ε)

New ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ 30ppm spray 100ml - ανώτερης φαρμακευτικής ποιότητας (΅προιόν Ε.Ε)

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΚΟΛΛΟΕΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ 30ppm spray 100ml - ανώτερης φαρμακευτικής ποιότητας (΅προιόν Ε.Ε)

Κολλοειδής άργυρος σε μεγάλη συγκέντρωση (30ppm)
Συστατικά: 99.998 σωματίδια καθαρού αργύρου (1-20 nm) και απεσταγμένο νερό φαρμακευτικής ποιότητας (Ph.Eur.), χωρίς τεχνητά πρόσθετα ή ζωικές πρωτεΐνες.

  • Υψηλή συγκέντρωση: 30 ppm
  • Συστατικά: 99,98% καθαρό ασήμι, αποσταγμένο νερό (Ph.Eur.),
  • Ανώτερη φαρμακευτική ποιότητα
  • Γυάλινο μπουκάλι με πιπέτα
  • Κατασκευάζεται στην ΕΕ


Ο κολλοειδής άργυρος είναι ένα διάλυμα από μικροσκοπικά σωματίδια αργύρου που αιωρούνται σε υγρή βάση.
Η χρήση του κολλοειδούς αργύρου ως θεραπεία χρονολογείται από το 1500 π.Χ. στην Κίνα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν συνήθως το ασήμι για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων λόγω των ιδιοτήτων του.


O κολλοειδές άργυρος είναι αντιβακτηριακός, αντιμικροβιακός και αντιικός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση κοινών βακτηρίων και ιών που ευθύνονται για λοιμώξεις των κόλπων, μολύνσεις αυτιών, ερεθισμό ματιών, πνευμονία, έρπητα ζωστήρα και μια σειρά από άλλες παθήσεις χωρίς να δημιουργεί αντίσταση στα βακτήρια όπως η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Η χρήση του Αργύρου στην υγεία έχει αναπτυχθεί για χρήση στον καθαρισμό του νερού, στην περιποίηση τραυμάτων, στις οστικές προθέσεις, στην επανορθωτική ορθοπεδική χειρουργική, στις καρδιακές συσκευές, στους καθετήρες και στις χειρουργικές συσκευές. Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας επέτρεψε την ενσωμάτωση ιοντιζόμενου αργύρου σε υφάσματα για κλινική χρήση με σκοπό τη μείωση του κινδύνου νοσοκομειακών λοιμώξεων και για την προσωπική υγιεινή. Η αντιμικροβιακή δράση του αργύρου ή των ενώσεων αργύρου είναι ανάλογη με τα βιοδραστικά ιόντα Αργύρου (Ag+) που απελευθερώνονται και τη διαθεσιμότητά τους να αλληλεπιδράσουν με τις βακτηριακές ή μυκητιακές κυτταρικές μεμβράνες.


Τρόπος χρήσης
Αντισηπτικό πρώτων βοηθειών και καθαριστής νερού
Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές.
Η επιλογή της χρησιμοποιούμενης διαδικασίας είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη.
Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μακριά από ηλεκτρικές συσκευές.
Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: COL-01
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 18,00€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: κολλοειδης, αργυρος, colloidal, silver, μικροβια, ιοι, βακτηρια, αντιβιοτικο