ΜΕΙΓΜΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 100γρ. - ασπίδα στις ελεύθερες ρίζες!

ΜΕΙΓΜΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 100γρ. - ασπίδα στις ελεύθερες ρίζες!

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΜΕΙΓΜΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, πολλές φορές αποδεικνύεται σκληρός στην συνολική υγεία και ευεξία μας. Η ευρεία αναγνώριση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσουν το οξειδωτικό στρες και η παραγόμενη φλεγμονή στην έκπτωση των φυσιολογικών λειτουργιών μας, στην εμφάνιση χρόνιου πόνου και ασθενειών έχουν οδηγήσει την επιστήμη να ερευνήσει το πεδίο των αντιοξειδωτικών ουσιών και πως αυτά μπορούν με τον πιο φυσικό τρόπο να αποδειχθούν ευεργετικά μέσα μας

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης που επιλέξαμε για εσάς, δρουν προστατεύοντας τα κύτταρα σας από ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αν και οι ελεύθερες ρίζες είναι ένα φυσιολογικό υποπροϊόν της κυτταρικής λειτουργίας, πάρα πολλές μπορούν να σχηματιστούν ως αποτέλεσμα του στρες, της κακής διατροφής και της έκθεσης στην ρύπανση (χημική. ατμοσφαιρική, Ηλεκτρομαγνητική κλπ).

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και στην καταπολέμηση των βλαβών των ελεύθερων ριζών.

Τα φυτά που έχουμε στην διάθεση μας και μας παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία είναι πολλά, και εμείς επιλέξαμε κάποια από τα πιο μελετημένα:



Amla (Αμαλακι), ή αλλιώς Ινδικό Φραγκοστάφυλλο

Κουρκουμάς ή Κιτρινόριζα (Curcuma longa)

Camu Camu (Myrciaria dubia)

Μανιτάρι Cordyceps , Dong Chong Xia Cao

Σιταρόχορτο  (triticum)

Κανέλα Κευλάνης (Cinnamomum Ceylanicum)



Πατώντας πάνω στα ονόματα θα οδηγηθείτε στις πλήρεις περιγραφές του κάθε ενός φυσικού προϊόντος.

Εν συντομία όμως τα βασικά πλεονεκτήματα του συνδυασμού τους είναι

  • Πλούσιος σε βιταμίνη C
  • Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά
  • Μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή
  • Βοηθάει τη μείωση του σωματικού βάρους
  • Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση σακχάρου στο αίμα
  • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
  • Μπορεί να βοηθήσει στην υγιέστερη αρτηριακή πίεση

Τρόπος χρήσης:
Το μείγμα είναι σε μορφή σκόνης κάτι που τα κάνει πολύ εύκολο να καταναλωθεί με χυμό, νερό ή τσάι. Ανακατώνουμε και πίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού 1-2 φορές την ημέρα.

Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό για την προστασία της υγείας μας!



Ενδεικτική βιβλιογραφία

  1. Antioxidant and Associated Capacities of Camu Camu (Myrciaria dubia): A Systematic Review
  2. In vitro antioxidant and antihypertensive compounds from camu-camu (Myrciaria dubia McVaugh, Myrtaceae) seed coat: A multivariate structure-activity study.
  3. Metabolomic Analysis and Antioxidant Effect of Amla (Emblica officinalis) Extract in Preventing Oxidative Stress-Induced Red Cell Damage and Plasma Protein Alterations: An In Vitro Study.
  4. What are the health benefits of cinnamon?
  5. Antioxidant activity of different species and varieties of turmeric
  6. Antioxidant Activity of the Fungus Cordyceps sinensis Grown on Two Different Media
  7. What are the benefits of wheatgrass?










Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-444
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,30€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: οξειδωτικο στρες, αντιοξειδωτικο, ελευθερες ριζες, αντικαρκινικο, καρκινος, φλεγμονη