ΑΛΑΤΙ Αφρίνα (Άνθος Γυαλού) 500 γρ

ΑΛΑΤΙ Αφρίνα (Άνθος Γυαλού) 500 γρ

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΑΛΑΤΙ - ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

Αγνό, ακατέργαστο θαλασσινό αφράλατο ("fleur de sel") από τις αλυκές Μεσολογγίου. Αρίστης ποιότητας και απαράμιλλης γεύσης αλάτι, που περιέχει νάτριο και επιπλέον 90 διαφορετικά ιχνοστοιχεία. Συλλέγεται με το χέρι από την επιφάνεια του νωπού άλατος, στεγνώνει στον ήλιο και συσκευάζεται, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία, ραφινάρισμα ή προσθήκη χημικών ουσιών.

Θαλασσινό αλάτι, ανώτερης ποιότητας

Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού

Ιδανικό για τις σαλάτες, τα βραστά λαχανικά για gourmet πιάτα και αλλά και για το μαγείρεμα


"ΑΦΡΙΝΑ"
Η λέξη «Αφρίνα» είναι η τοπική ονομασία για αυτό που είναι γνωστό ως Ανθός Άλατος ή Fleur-de-sel. Η αφρίνα παράγεται μόνο στις αλυκές Μεσολογγίου και ο λόγος για αυτό ειναι οι ιδανικές συνθήκες που επικρατούν. Η  θάλασσα είναι ρηχή και ζεστή, ώστε να δημιουργείται απο μόνο του το αλάτι, ενώ ο κυματισμός είναι ελάχιστος, πράγμα που βοηθά στην κρυστάλλωση. Οι άνεμοι είναι μέτριας έντασης, ικανοί να στεγνώσουν την θάλασσα και να παρασύρουν τον αφρό, ενώ ο πυθμένας είναι ίσιος, χωρίς κλίσεις.

 Η αφρίνα γεννιέται στην επιφάνεια των αλοπηγίων όπου, καθώς η θάλασσα στεγνώνει,  δημιουργείται μια λεπτή κρούστα του πρώτου αλατιού. Σιγά σιγά, με την βοήθεια του ανέμου, η κρούστα αυτή θα παρασυρθεί και θα αποτεθεί σαν αφρός στις πλευρές των αλοπηγίων (εξού και η τοπική ονομασία “αφρίνα”). Στην συνέχεια, όταν αυτός ο αφρός στεγνώσει, συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο με το χέρι από εξειδικευμένους εργάτες με ξύλινα εργαλεία· μια παμπάλαια τεχνική που ξέρουν αυτοί που την μαζεύουν. Η αφρίνα είναι η πρώτη συγκομιδή των αλυκών: μόλις τελειώσει το μάζεμα της, θα αρχίσει η συλλογή του αλατιού.

 Η ποιοτική διαφορά της αφρίνας με το αλάτι είναι παρόμοια με αυτή του βασιλικού πολτού με το μέλι. Η αφρίνα είναι το καλύτερο παράγωγο των αλυκών. Η όψη της είναι ανάλαφρη, σαν τον αφρό απο τον οποίο γεννιέται. Δεν είναι τόσο έντονα αλμυρή όσο το αλάτι και γι αυτό οι τραγανοί της κρύσταλλοι θα είναι ιδανικοί για ωμά φαγητά, όπως πχ σαλάτες. Χρησιμοποιείται επίσης και σε φαγητά μετά το μαγείρεμα, ενώ οι γνωρίζοντες θα σας πούν οτι στην αφρίνα κρύβεται το μυστικό κάθε καλού ψήστη: λίγοι κόκκοι ελάχιστα πριν τελειώσει το ψήσιμο θα νοστιμήσουν χωρίς να στεγνώσουν οποιοδήποτε κρέας ή ψάρι. Τέλος, είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην ζαχαροπλαστική, καθώς η ήπια γεύση της είναι ιδανική για συνταγές γλυκών.



Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Οδηγίες φύλαξης & χρήσης των μπαχαρικών σας

 

Συμβουλές αποθήκευσης των μπαχαρικών σας

 

Η φρεσκάδα των μπαχαρικών και των βοτάνων μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, εφόσον αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία.

 

Κρατήστε τα μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο ηλιακό φως. Τα στοιχεία αυτά επιταχύνουν την απώλεια της γεύσης  και του  αρώματος των μπαχαρικών και βοτάνων. Αποφύγετε την αποθήκευση πάνω από σώματα θέρμανσης, πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη ή κοντά σε παράθυρο.

 

Τα μπαχαρικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στον καταψύκτη. Η κατάψυξη δεν παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων μπαχαρικών και βοτάνων που χρησιμοποιούνται τακτικά. Εάν είναι αποθηκευμένα στην κατάψυξη, και επανειλημμένα αφαιρούνται για χρήση,  η συμπύκνωση που θα προκληθεί μέσα στα δοχεία  θα επιταχύνει την απώλεια της γεύσης και του αρώματος.

 

Πάντα να κλείνετε καλά τα δοχεία μπαχαρικών μετά από κάθε χρήση.

 


Μέσος όρος διάρκεια ζωής των Μπαχαρικών – Αρωματικών φυτών:

 

Μπαχαρικά: Τριμμένα- 3 χρόνια   Ολόκληρα - 4 χρόνια

Αρωματικά φυτά: 1-3 έτη

Σπόροι: 4 έτη, εκτός από σπόρους παπαρούνας και σουσαμιού: 2 χρόνια

Εκχυλίσματα: 4 έτη, εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής

Καρυκεύματα / μείγματα: 1-2 χρόνια


 

Πώς να προφυλάξετε και να ελέγξετε την  φρεσκάδα των μπαχαρικών

 

Τα ολόκληρα Μπαχαρικά και μυρωδικά  διατηρούν τη φρεσκάδα τους περισσότερο από εκείνα που είναι  τριμμένα.

 

Τα Μπαχαρικά-Αρωματικά φυτά δεν χαλάνε, αλλά χάνουν την δύναμή τους. Παλιά και ασθενή  καρυκεύματα δεν θα αποδώσουν τη γεύση που πρέπει.

 

Τα Μπαχαρικά και τα Αρωματικά φυτά θα διατηρηθούν φρέσκα  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν είναι αποθηκευμένα σε αεροστεγή δοχεία.

 

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι  που θα χρησιμοποιήσετε  κατά τον έλεγχο της φρεσκάδας - εμφάνισης, οσμής και γεύσης. Οπτικός έλεγχος- το ξεθώριασμα του χρώματος είναι ένας καλός δείκτης της απώλειας γεύσης. Δοκιμάστε και μυρίστε  τα μπαχαρικά σας- αν δεν έχετε την αίσθηση φρέσκιας μυρωδιάς ή γεύσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Μην ρίχνετε  τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας κατευθείαν από το μπουκάλι πάνω από μια κατσαρόλα στον ατμό. Οι ατμοί  που εισάγονται στο μπουκάλι θα επιταχύνουν την απώλεια γεύσης και αρώματος. Ο ατμός  μπορεί επίσης να λασπώσει το περιεχόμενο.

 

Βεβαιωθείτε ότι το δοσομετρικό κουτάλι σας είναι εντελώς στεγνό όταν βυθίζεται στο δοχείο με το μπαχαρικό σας. Η υγρασία που εισάγεται στο δοχείο σας,  έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια γεύσης και αλλοίωσης του περιεχομένου.

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΜΧ-0008
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 5,80€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: αφράλατο, αφρινα, ανθος αλατος, ανθος γυαλου, fleur de sel