ΠΙΚΡΟΞΥΛΟ φλοιός για σάκχαρο & γαστρεντερικό

New ΠΙΚΡΟΞΥΛΟ φλοιός για σάκχαρο & γαστρεντερικό

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

Πικρόξυλο, (Quassia Bark), Bitter Wood
Άλλες Ονομασίες:Jamaican Quassia, Amargo


Βασικές ενδείξεις
Το Πικρόξυλο, κοινώς γνωστό ως Quassia  χρησιμοποιείται κυρίως για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθαρίζει το αίμα και απαλλάσσει το σώμα από τα σκουλήκια και τα παράσιτα. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι αυτός ο φλοιός δέντρων ενισχύει το πεπτικό σύστημα και ανανεώνει τα όργανα.

Αντιβακτηριακό, αντιπαρασιτικό,ανθελμινθικό (εντερικά σκουλήκια)

Το δραστικό συστατικό του Bitter Wood αυξάνει την έκκριση των οξέων του στομάχου και των χολικών εκκρίσεων, γεγονός που ενισχύει τα φυσικά πεπτικά αποτελέσματα του οργανισμού και επιτίθεται στα βακτηρίδια, τα παράσιτα, τα σκουλήκια και τους μύκητες. Αυτό οδηγεί σε ένα υγιές έντερο και βοηθά στην ανακούφιση της γαστρίτιδας.

Υποστηρίζει τα υγιή επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Μια άλλη ιδιότητα του Πικρόξυλου είναι η ικανότητά του να διασπά τη γλυκόζη. Αυτό μειώνει την ποσότητα ινσουλίνης που παράγει το σώμα και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του παγκρέατος. Επιπλέον, η αποτελεσματική διάσπαση γλυκόζης παρέχει περισσότερο καύσιμο στο σώμα και βοηθά στην καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Καθαρισμός αίματος


Τα αποτελέσματα του καθαρισμού του αίματος από το Πικρόξυλο ενισχύουν τη διάσπαση της κακής χοληστερόλης. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερο ιξώδες στο αίμα και την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα να διασπάσει τη ζάχαρη και να μετατρέψει τους υδατάνθρακες και τη γλυκόζη στην ενέργεια.



Πώς να το προετοιμάσεις (η ετοιμασία γίνεται μία φορά την εβδομάδα) :

1. Βράζουμε 30γρ του φλοιού Πικρόξυλου σε 3,7 λίτρα νερού για 15 λεπτά. (Για πρόσθετη γεύση, ρίξτε 2-3 ξυλάκια κανέλας

2. Σβήστε την φωτιά, και αφήστε το αψέψημα να καθίσει για μία ώρα.

3. Σουρώστε, φυλάξτε το σε ένα μπουκάλι και στο ψυγείο για μεταγενέστερη χρήση.καταναλώνεται ζεστό ή κρύο.


Δοσολογία:
Πίνετε 1-2 φλιτζάνια καθημερινά (πρωί και απόγευμα)


Ιδιαίτερες προφυλάξεις:

Να μην υπερβαίνετε την ενδεικνυόμενη ποσότητα. Αν παρατηρήσετε ερεθισμό του στόματος του στομάχου ή του πεπτικού σωλήνα, ή ακόμα και μναυτία ή έμετο, σταματήστε την χρήση του.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΜΧ-365
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,20€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: σακχαρο, διαβητης, αντοχη στην ινσουλινη, μεταβολικο συνδρομο, διαιτα, αδυνατισμα