ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας

ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας
ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας
ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας
ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας
ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας
3.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 3.90€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-561

ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ -

Τα δραστικά συστατικά του γαϊδουράγκαθου είναι μια ομάδα φυτικών ενώσεων που είναι συλλογικά γνωστή ως σιλυμαρίνη. Η σιλυμαρίνη που εξάγεται από το γαϊδουράγκαθο είναι γνωστό ότι έχει αντιοξειδωτικές, αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία των διαταραχών του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, την ενίσχυση της παραγωγής μητρικού γάλακτος, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου, ακόμη και για την προστασία του ήπατος από δαγκώματα φιδιών, το αλκοόλ και άλλα περιβαλλοντικά δηλητήρια.


Επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη του γαϊδουράγκαθου.


 • Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το συκώτι σας
  Χρησιμοποιείται τακτικά ως συμπληρωματική θεραπεία από άτομα που έχουν ηπατική βλάβη λόγω παθήσεων όπως η αλκοολική ηπατική νόσος, η μη αλκοολική λιπώδης ηπατική νόσος, η ηπατίτιδα και ακόμη και ο καρκίνος του ήπατος. Χρησιμοποιείται επίσης για την τόνωση και την προστασία του ήπατος από  επιδράσεις φαρμάκων αλλά και από τοξίνες όπως  η αματοξίνη, η οποία παράγεται από το μανιτάρι death cap και είναι θανατηφόρα αν καταποθεί.
 • Διεγείρει την έκκριση της χολής και ενδείκνυται για προβλήματα της χοληδόχου κύστεως και για χολολιθιάσεις.
 • Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της σχετιζόμενης με την ηλικία μείωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου
  Το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρμακο για νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Alzheimer και η νόσος του Parkinson για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες σημαίνουν ότι είναι πιθανώς νευροπροστατευτικό και θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της μείωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας που βιώνετε καθώς γερνάτε.
 • Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να προστατεύσει τα οστά σας
  Το γαϊδουράγκαθο έχει αποδειχθεί σε πειραματικές μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα ότι διεγείρει την θρέψη των οστών σε μέταλλα και ενδεχομένως να προστατεύει από την απώλεια οστών.
 • Μπορεί να βελτιώσει τη θεραπεία του καρκίνου
  Έχει προταθεί ότι οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις της σιλιμαρίνης μπορεί να έχουν κάποια αντικαρκινική δράση, η οποία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τα άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο. Ορισμένες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το γαϊδουράγκαθο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τη μείωση των παρενεργειών των θεραπειών για τον καρκίνο. Μπορεί επίσης να κάνει τη χημειοθεραπεία να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά κατά ορισμένων μορφών καρκίνου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να καταστρέψει ακόμη και τα καρκινικά κύτταρα
 • Μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος
  Μια γνωστή επίδραση του γαϊδουράγκαθου από την οποία έχει πάρει το αγγλικό του όνομα (milk thistle) είναι ότι μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες. Πιστεύεται ότι λειτουργεί με την παραγωγή περισσότερης ορμόνης προλακτίνης που παράγει γάλα.
 • Θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής (και γενικώς σε δερματικά προβλήματα)
  Η ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος. Έχει προταθεί ότι το οξειδωτικό στρες στο σώμα μπορεί να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για άτομα με ακμή.
 • Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για τα άτομα με διαβήτη
  Το γαϊδουράγκαθο μπορεί να είναι μια χρήσιμη συμπληρωματική θεραπεία για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Έχει ανακαλυφθεί ότι μία από τις ενώσεις του γαϊδουράγκαθου μπορεί να λειτουργεί παρόμοια με ορισμένα διαβητικά φάρμακα, βοηθώντας στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Πως χρησιμοποιείται:
Οι σπόροι ως αφέψημα: σιγοβράζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρούς σπόρους  σε έναμιση φλιτζάνι νερό για 15-20'. Πίνουμε 3 φορές την ημέρα.
Μπορείτε επίσης να τους αλέστε στο μπλέντερ για να σπάσουν και κατόπιν να τους βράσετε για 5-10'.
Οι αλεσμένοι σπόροι μπορούν επίσης να φαγωθούν.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Δεν έχει δείξει παρενέργειες και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεία από τα περισσότερα άτομα. Ενδεχομένως να έχει ήπια παροδική υπακτική δράση.
Το γαϊδουράγκαθο γενικά θεωρείται ασφαλές. Παρ' όλα αυτά, οι έγκυες γυναίκες, όσοι είναι αλλεργικοί στην οικογένεια των φυτών Asteraceae, όσοι πάσχουν από οποιαδήποτε με πάθηση ευαίσθητη στα οιστρογόνα θα πρέπει να ζητούν ιατρική συμβουλή πριν από τη λήψη του. Λόγω της αντιδιαβητικής του δράσης, θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή από τους διαβητικούς υπό φαρμακευτική αγωγή.


Ενδεικτική βιβλιογραφίαΗ MARIANUM SEED, θεραπευτικά φυτά Θεσσαλίας,  μας προσφέρει σπόρο γαϊδουράγκαθου σε  σακουλάκι με κλείσιμο zip για να κρατάει το προϊόν φρέσκο και προστατευμένο. Καλλιεργείται στην Ελλάδα  με βιολογικές μεθόδους όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας. Με ήπια γεύση και αρώματα που χαρακτηρίζουν ένα γνήσιο προϊόν από τη Μάνα Ελληνική Γή.


Είμαστε πιστοποιημένοι από τον οργανισμό Δ.Η.Ω που σημαίνει ότι το κάθε στάδιο (παραγωγής, επεξεργασίας) συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Τα προϊόντα μας συσκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συσκευασίας με ISO22000:2005 σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα Ν2-CO2.


GR-BIO-01 Προϊόν υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία