ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας

New ΣΠΟΡΟΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ - εξαιρετικής ποιότητας

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ ΒΙΟ 58γρ -

Η MARIANUM SEED, θεραπευτικά φυτά Θεσσαλίας,  μας προσφέρει σπόρο γαϊδουράγκαθου σε  σακουλάκι με κλείσιμο zip για να κρατάει το προϊόν φρέσκο και προστατευμένο. Καλλιεργείται στην Ελλάδα  με βιολογικές μεθόδους όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας. Με ήπια γεύση και αρώματα που χαρακτηρίζουν ένα γνήσιο προϊόν από τη Μάνα Ελληνική Γή.


Χρήσεις της σιλυμαρίνης του γαιδουράγκαθου:

  • για παθήσεις του ήπατος
  • επιβαρυμένο συκώτι από τοξίνες
  • λιπώθη διήθηση του ήπατος
  • πιθανόν να βοηθήσει στην κίρρωση του ήπατος (συκωτιού) λόγω κατάχρησης αλκοόλ ή ηπατίτιδας
  • τονωτικό και προστατευτικό του ήπατος από επιδράσεις φαρμάκων
  • αυξάνει την ροή του γάλακτος και είναι απόλυτα ασφαλές να το χρησιμοποιήσουν οι μητέρες που θηλάζουν
  • διεγείρει την έκκριση της χολής και ενδείκνυται για προβλήματα της χοληδόχου
  • χολολιθιάσεις.


"Λόγω της υπερβολικής χρήσης γεωργικών εφοδίων και των συνεπειών τους στο περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα αποφασίσαμε να ελέγξουμε την καλλιέργεια και να την προσαρμόσουμε στις προκλήσεις της εποχής. Καλλιεργούμε το γνωστό θεραπευτικό φυτό Γαϊδουράγκαθο (βασική του ουσία Σιλυμαρίνη) στην Ελλάδα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, με βιολογικές μεθόδους, παράγουμε ποιοτικά φυτά και εξαιρετικά προϊόντα."

Είμαστε πιστοποιημένοι από τον οργανισμό Δ.Η.Ω που σημαίνει ότι το κάθε στάδιο (παραγωγής, επεξεργασίας) συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Τα προϊόντα μας συσκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συσκευασίας με ISO22000:2005 σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα Ν2-CO2.


GR-BIO-01 Προϊόν υπό μετατροπή στη βιολογική γεωργία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-561
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 3,90€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: ηπαρ, συκωτι, θηλασμος, χολη, χολολιθοι