Τσάι αποτοξίνωσης Ήπατος (A.Moritz)

σύμφωνα με τις οδηγίες του διάσημου θεραπευτή

Το μείγμα βοτάνων αποτελείται από ηπατοπροστατευτικά βότανα και βασίζεται στις οδηγίες του θρυλικού φυσικού  θεραπευτή Andreas Moritz όπως μας έχουν δοθεί μέσα από το βιβλία του (βλ. Αποτοξίνωση του Ήπατος και της Χολής, Andreas Moritz, εκδόσεις Διόπτρα). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε προληπτικά παίρνοντας ένα αφέψημα την ημέρα επί δέκα ημέρες  τις περιόδους των εποχικών αλλαγών ή όταν υποφέρετε από κάποια οξεία πάθηση. Φυσικά όλα τα παραπάνω παρατίθενται στην σελίδα μας ως πηγή εναλλακτικής πληροφόρησης και δεν έχουν στόχο να υποκαταστήσουν τις συμβουλές του προσωπικού ιατρού σας που θα πρέπει να συμβουλεύεστε ιδιαίτερα εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα .
 

Τι περιέχει το τσάι αποτοξίνωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Andreas Moritz:

  • Ταραξάκο ρίζα, Σύμφυτο ρίζα, Γλυκόριζα, Αγριμόνιο, Διοσκορία ρίζα, Βερβερίς, Πολύμνια **, Βελανιδιά φλοιός, Γαιδουράγκαθο σπόρο

 

Τα ηπατοπροστατευτικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν με τους εξής τρόπους:

  •     Αντιοξειδωτική δράση: Μειώνουν την οξειδωτική βλάβη στα ηπατικά κύτταρα.
  •     Αντιφλεγμονώδης δράση: Μειώνουν τη φλεγμονή στο ήπαρ.
  •     Ενίσχυση αποτοξίνωσης: Βοηθούν το ήπαρ να αποβάλλει τοξίνες.
  •     Προστασία από την ηπατοτοξικότητα: Προστατεύουν από βλάβες που προκαλούνται από τοξίνες και φάρμακα.
  •     Επιδιόρθωση ηπατικών κυττάρων: Βοηθούν στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων.

 


 

Σημειώσεις
*Αντίθετα με την άποψη ορισμένων βοτανοθεραπευτών, προσωπικά ο Andreas Moritz είχε διαπιστώσει ότι το σύμφυτο δεν είναι καθόλου επιβλαβές για το ήπαρ. Απεναντίας, θεωρούσε ότι είναι εξόχως ευεργετικό.
**Το φυτό Πολύμνια έχει παραλειφθεί από το μείγμα λόγω μη διαθεσιμότητας στην Ελλάδα. Οι αναλογίες έχουν διατηρηθεί και η ποσότητα έχει καλυφθεί από τα άλλα βότανα.

 

Τρόπος χρήσης
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε 750ml νερό. Αφήστε το για έξι ώρες ή όλη νύχτα. Κατόπιν βράστε το μέιγμα για 5-10 λεπτά/ Φιλτράρετε και πιείτε το. Αν ξεχάσετε να μουλιάσετε τα βότανα ολονυχτίς, αρκεί να τα βράσετε για 10 λεπτά το επόμενο πρωί. Πίνετε δύο φλιτζάνια καθημερινά, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι.