ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr

BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr
BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr
ΝΕΟ
BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr
BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr
BUTTERFLY PEA ΜΠΛΕ ΤΣΑΙ ΚΕΥΛΑΝΗΣ (Κλιτόρια) 30gr
5.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 5.50€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0552

Butterfly Pea Blue Flower Ceylon Premium 30gr

Το Butterfly Pea Blue Flower, επίσης γνωστό ως Clitoria ternatea, είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Το φυτό πήρε το όνομά του από το μοναδικό σχήμα των λουλουδιών του, τα οποία μοιάζουν με πεταλούδα με ανοιγμένα φτερά. Τα άνθη του φυτού Butterfly Pea έχουν έντονο μπλε χρώμα και χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για διάφορους σκοπούς.

Έχει ιδιότητες:

  • Αντιοξειδωτικές
  • Αντιφλεγμονώδεις
  • Νοοτροπικές (βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας)
  • Αντιγλυκαιμικές

Χρησιμοποιείται ως:

  • Φυσική χρωστική σε τρόφιμα και ποτά, προσδίδοντας ένα έντονο μπλε χρώμα
  • Παρασκευή μπλε τσαγιού με χαλαρωτικές ιδιότητες
  • Στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως άγχος και κατάθλιψη
  • Στην κοσμετολογία, για την προστασία και ενίσχυση της υγείας του δέρματος

 

Τα άνθη του φυτού Clitoria ternatea χρησιμοποιείται παραδοσιακά αλλά και στην σύγχρονη εποχή με διαφορετικούς τρόπους

1. Μαγειρική χρήση:
Τα μπλε άνθη του Butterfly Pea χρησιμοποιούνται συνήθως στη μαγειρική και τα ποτά λόγω του ζωηρού χρώματός τους. Όταν τα άνθη εμποτίζονται σε ζεστό νερό, απελευθερώνουν μια βαθιά μπλε χρωστική ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φυσικό χρωματισμό τροφίμων και ποτών. Συχνά χρησιμοποιείται για να χρωματίσει πιάτα ρυζιού, επιδόρπια, τσάι, κοκτέιλ, ακόμα και παγωτά. Το μπλε χρώμα μπορεί να μετατραπεί σε μοβ όταν αναμειγνύεται με όξινα συστατικά, όπως χυμό λεμονιού ή λάιμ.

2. Φαρμακευτικές ιδιότητες:
Το μπλε τσάι από τα άνθη Butterfly Pea χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Περιέχει διάφορες βιοδραστικές ενώσεις όπως φλαβονοειδή, τανίνες και αλκαλοειδή που πιστεύεται ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επιπλέον, τα άνθη είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι γνωστές για τα πιθανά οφέλη τους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προαγωγής της υγείας του εγκεφάλου, της βελτίωσης της όρασης και της υποστήριξης της συνολικής ευεξίας.

3. Τσάι βοτάνων:
Το Butterfly Pea Μπλε τσάι χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή βοτανικού τσαγιού. Τα άνθη βυθίζονται σε ζεστό νερό και το έγχυμα που προκύπτει έχει ένα ζωηρό μπλε χρώμα. Το τσάι έχει ήπια, γήινη γεύση και συχνά απολαμβάνεται μόνο του ή αναμειγνύεται με άλλα βότανα και μπαχαρικά, όπως λεμονόχορτο ή τζίντζερ, για να ενισχυθεί η γεύση. Μερικές φορές γλυκαίνεται με μέλι ή ζάχαρη και σερβίρεται ζεστό ή παγωμένο με πάγο.

4. Φυσική βαφή:
Η βαθιά μπλε χρωστική ουσία που λαμβάνεται από το λουλούδι Butterfly Pea Blue Flower μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική βαφή για υφάσματα, ίνες και ακόμη και καλλυντικά. Το χρώμα μπορεί να εξαχθεί από τα άνθη χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ή οινόπνευμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βαφή υφασμάτων ή τη δημιουργία καλλιτεχνικών σχεδίων.

 

Ενώ το Clitoria ternatea θεωρείται γενικά ασφαλές για κατανάλωση, συνιστάται να το χρησιμοποιείτε με μέτρο.