ΕΛΙΞΗΡΙΟ CHAGA - Το Σιβηρικό "Μανιτάρι της Αθανασίας" 50ml - ισχυρό τονωτικό του ανοσοποιητικού
«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»
ΕΛΙΞΗΡΙΟ CHAGA - Το Σιβηρικό "Μανιτάρι της Αθανασίας" 50ml
Τα μανιτάρια Chaga (Inonotus Obliquus) έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη Σιβηρία και σε άλλα μέρη της Ασίας ως φάρμακο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση της συνολικής υγείας. Το μανιτάρι Chaga είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται κυρίως σε δέντρα σημύδας και σε ψυχρά κλίματα. Με εμφάνιση παρόμοια με το καμένο κάρβουνο, συλλέγεται εδώ και αιώνες ως παραδοσιακό φάρμακο. Αν και άσχημο στην εμφάνιση, το μανιτάρι chaga κερδίζει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία.
Το Σιβηρικό Μανιτάρι Chaga ή Μανιτάρι της Αθανασίας είναι ENA ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ* ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Έχει πλούσια αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιική και αντιγηραντική δράση. Πλούσιο σε βιοδιαθέσιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενεργοποιεί άμεσα τον οργανισμό και αντιστρέφει πιθανές κυτταρικές βλάβες ενισχύοντας την υγεία και την μακροζωϊα.
* Τπ μανιτάρι Τσάγκα βρίσκεται στην κορυφή της κλίμακας αντιοξειδωτικών (ORAC) έχοντας έως και 50 φορές περισσότερα ένζυμα Superoxide dismutase (SOD) από τα άγρια βατόμουρα, το Co Q10, τις φράουλες, τα φυλλώδη πράσινα, τις τρούφες και τα φύκια. Στην πραγματικότητα, τα μανιτάρια Chaga (άγριας συγκομιδής) έχουν από τα υψηλότερα επίπεδα περιεκτικότητας σε υπεροξειδική δισμουτάση από οποιοδήποτε γνωστό τρόφιμο, ένα ένζυμο που είναι γνωστό ότι αποτελεί φυσική ασπίδα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου (προστασία από το οξειδωτικό στρες) ! Αρκετές μελέτες για τη γήρανση έχουν βρει ότι τα ζώα που παράγουν τα υψηλότερα επίπεδα SOD έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Πως το μανιτάρι Chaga μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και καταπολεμά τις φλεγμονές
- Προλαμβάνει και καταπολεμά τον Kαρκίνο
- Μειώνει το Sάκχαρο στο αίμα
- Μειώνει τη Χοληστερίνη
- Υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
- Επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης
- Τα αντιοξειδωτικά του Chaga θα μπορούσαν να έχουν πιθανό ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
- Καταπολέμηση της φλεγμονής
- Τα μανιτάρια chaga θα μπορούσαν να αποτρέψουν από το να εμφανίσουν τις παρενέργειες άλλων θεραπειών, όπως η χημειοθεραπεία, η ακτινοβολία και διάφορα φάρμακα
Τρόπος χρήσης / δοσολογία
Ενήλικες: ρίχνουμε 5-10 σταγόνες σε πολύ λίγο νερό και πίνουμε τρεις φορές ημερησίως για διάστημα 30 ημερών. Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία μετά από παύση 8-10 ημερών.
Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Το Chaga είναι γενικά καλά ανεκτό. Ωστόσο, δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες σε ανθρώπους για να καθοριστεί η ασφάλειά του ή η κατάλληλη δοσολογία. Λόγω των ανοσοδιεγερτικών, αντιδιαβητικών και αντιπηκτικών ιδιοτήτων οι ασθενείς με προβλήματα ανοσοποιητικού, πήξης αίματος και σακχάρου θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους πριν από τη χρήση του. Δεν υπάρχει έρευνα για την ασφάλεια του chaga για γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, επομένως, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να αποφύγετε η χρήση του σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ενδεικτική βιβλιογραφία
- Chemical and medicobiological properties of chaga (review)
- Immunomodulatory Activity of the Water Extract from Medicinal Mushroom Inonotus obliquus
- Inonotus obliquus extracts suppress antigen-specific IgE production through the modulation of Th1/Th2 cytokines in ovalbumin-sensitized mice
- Antitumor activity of water extract of a mushroom, Inonotus obliquus, against HT-29 human colon cancer cells
- Chemical constituents from Inonotus obliquus and their antitumor activities
- Anti-diabetic effects of Inonotus obliquus polysaccharides-chromium (III) complex in type 2 diabetic mice and its sub-acute toxicity evaluation in normal mice
- Effect of the Inonotus Obliquus Polysaccharides on Blood Lipid Metabolism and Oxidative Stress of Rats Fed High-Fat Diet In Vivo
- Comparative Enzyme Analysis of Inonotus obliquus (Chaga), Auricularia auricula and Poria cocos
- Anticancer activity of subfractions containing pure compounds of Chaga mushroom (Inonotus obliquus) extract in human cancer cells and in Balbc/c mice bearing Sarcoma-180 cells
- Inonotus obliquus – from folk medicine to clinical use
Τρόποι χρήσης των Βοτάνων
Αφέψημα
Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.
Έγχυμα
Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Έγχυμα σε λάδι
Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.
Βάμμα
Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.
Σιρόπι
Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.
Κατάπλασμα
Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.
Αλοιφή
Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.