ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΠΑΤΡΙΚ ΚΙΝΓΚΣΛΕΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 

HOLISTIC LIFE - T.74 / ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

Τετάρτη, 13 Ιουλίου

Γράφτηκε από  holisticlife

 

Ο Δρ Πάτρικ Κίνγκσλεϊ μοιράζεται μαζί μας το δοκιμασμένο και ελεγμένο πρόγραμμά του, αποτελούμενο από  dr peter kingsleyτέσσερα βήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

 

Ο Δρ Πάτρικ Κίνγκσλει έχει εργαστεί για πάνω από 40 χρόνια ως γιατρός, έχοντας περιθάλψει περισσότερους από 5.000 ασθενείς με καρκίνο, πολλοί από τους οποίους είχαν χαρακτηριστεί από τη σύγχρονη ιατρική ως περιπτώσεις πέρα από κάθε ελπίδα ανάρρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς του επέζησαν. Παρά το γεγονός ότι ίσως να είναι ο γιατρός με τις καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τη θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική δεν έχει εκφράσει κανένα ενδιαφέρον για να μάθει περισσότερα για τη μοναδική προσέγγισή του. Τώρα ως συνταξιούχος, ο Δρ Kingsley μεταδίδει τις ιατρικές γνώσεις του απευθείας στο κοινό, μοιραζόμενος το σωτήριο πρόγραμμά του, όχι μόνο για τον καρκίνο, αλλά και για άλλες ανίατες ασθένειες που αντιμετώπισε αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια, στο νέο του βιβλίο The New Medicine. Σε αυτό το απόσπασμα, ο Δρ Κίνγκσλει προσφέρει την άκρως επιτυχημένη δίαιτά του κατά του καρκίνου, καθώς και άλλες συμβουλές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει μόνος του.

 

Αν έχετε καρκίνο ή γνωρίζετε κάποιον που έχει, θέλετε ένα βασικό σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Αναγνωρίζοντας ότι εγώ δεν σας γνωρίζω ή δε γνωρίζω το ιστορικό σας, θα προσπαθήσω να σας δώσω ό, τι θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως «αρχικό πακέτο» από συμβουλές αυτοβοήθειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη έχετε επιλέξει.

Λόγω της εκτεταμένης εμπειρίας που είχα με τους ασθενείς που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου και των στοιχείων που έχω συγκεντρώσει ότι η αλλαγή στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων βελτιώνει σημαντικά το πώς αισθάνονται γενικά, έχω επινοήσει ένα είδος διατροφής που μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθεί, αν έχετε προβλήματα με το φαγητό, την κατάποση, την όρεξη γενικά ή οποιεσδήποτε φυσικές συνέπειες του καρκίνου σας.

Υπάρχουν τροφές που είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό και άλλες που είναι ουδέτερες, ωστόσο είναι καλύτερο να καταναλώνονται κυρίως τροφές που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν από τον καρκίνο, αλλά και βοηθούν στην αντιμετώπισή του. Είναι δυνατά αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

 

Η αρχή πίσω από την δίαιτά μου κατά του καρκίνου είναι μία προσπάθεια ώστε το 75 τοις εκατό των τροφών που καταναλώνονται καθημερινά να μπορούν να καταναλώνονται ωμά και να είναι οργανικά και μη επεξεργασμένα όπως λαχανικά, διάφορα είδη σαλάτας, όσπρια, φρούτα και σπόροι καθώς και ξηροί καρποί. Μια άλλη ομάδα είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης και, ειδικότερα, το ρύζι. Το υπόλοιπο ποσοστό της πρόσληψης σας θα μπορούσε να είναι αυγά, ψάρια και κυνήγι ή λευκά κρέατα όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα. Οι αυστηρά χορτοφάγοι μπορεί να χρειαστούν ειδικά συμπληρώματα.

 

Βήμα 1: Αλλάξτε τη διατροφή σας

Μάθετε τι τροφές να αποφεύγετε

Το τεστ ALCAT (Antigen leucocyte antibody) είναι μία εξέταση αίματος που εξετάζει την ανοχή του οργανισμού σε 110 τροφές και μπορεί να ελέγξει ποιες από αυτές θα πρέπει να αποφεύγονται και ποιες είναι ασφαλείς για κατανάλωση. Υπάρχει ένας αριθμός τροφίμων που δεν δοκιμάζονται, που αρχικά θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Αποφύγετε:

Γάλα και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις αποτελούν τα γάλατα από βρώμη, ρύζι και αμύγδαλο, φουντούκι κλπ.

Όλες τις τροφές με προσθήκη ζάχαρης. Αντίθετα τα φυσικά σάκχαρα φρούτων είναι μια καλή επιλογή. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκαντικό, προτιμήστε λίγη στέβια.

Κόκκινα κρέατα, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τσάι και καφέ (και τα είδη χωρίς καφεΐνη), όλα τα πρόσθετα τροφίμων και τα προϊόντα σε κονσέρβα.

Όλα τα προϊόντα που περιέχουν ζυμομύκητες, όπως το ψωμί, τα μανιτάρια και το ξύδι. Αυτό γιατί ο μεταβολισμός των καρκινικών κυττάρων γίνεται συχνά με ζύμωση, έτσι είναι σοφό να αποφύγετε τις τροφές παρόμοιας φύσης.

Το αλάτι, εκτός και αν ζείτε σε ζεστή χώρα και διατρέχετε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ανεπάρκεια μέσω του ιδρώτα. Διαφορετικά, αποφύγετε το αλάτι στις τροφές γιατί τείνει να διαταράσσει την ισορροπία των επιπέδων καλίου στον οργανισμό. Μπορείτε να ενισχύσετε το κάλιο με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ωστόσο αν αισθάνεστε ληθαργικοί για οποιοδήποτε ανεξήγητο λόγο, ρίξτε χρησιμοποιήστε αλάτι και παρατηρήστε αν βελτιώνεστε. Αν ναι, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα αλατιού, τόσο όση σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Αλκοόλ σε κάθε μορφή. Η αλκοόλη μεταβολίζεται από το ήπαρ, το οποίο πρέπει να απαλλάσσεται όσο το δυνατόν από πρόσθετες εργασίες, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Σόγια. Γίνομαι καχύποπτος από τη δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα οφέλη της σόγιας. Ίσως θα πρέπει να την αποφύγετε ή να μην την καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες και συχνά.

Προτιμήστε:

Έλαια. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο και έλαια καρύδας, αλλά μη τα θερμαίνετε σε υψηλές θερμοκρασίες. Η προσθήκη κουρκουμά σε ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οξείδωσης όταν αυτό θερμαίνεται.

Νερό καλής ποιότητας, φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο σε γυάλινες φιάλες, αφεψήματα (ελέγξτε τη σύστασή τους), ιδιαίτερα πράσινο τσάι και φρέσκους χυμούς φρούτων.

Βότανα. Αν και τα περισσότερα βότανα είναι ευεργετικά, χρησιμοποιήστε κουρκουμά όσο πιο συχνά μπορείτε, καθώς υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η κουρκουμίνη που προέρχεται από τον κουρκουμά, μπορεί να σταματήσει τα διάφορα στάδια εξέλιξης του καρκίνου, και έχει προστατευτική και θεραπευτική δράση ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα καρκίνων, τουλάχιστον σε προκλινικές μελέτες.1

 

Βήμα 2: Επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής

Καθώς είναι πολύ πιθανό να είστε διατροφικά ελλιπείς, είναι λογικό να παίρνετε καθημερινά ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, το οποίο θα σας ωφελήσει επίσης πολύ πιο αποτελεσματικά αν έχετε αποτοξινωθεί επαρκώς και έχετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα που λειτουργεί ομαλά.

Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό γενικά, αλλά κυρίως για τους ασθενείς με καρκίνο. Εάν παίρνετε πολύ περισσότερα ωμέγα-6 στη διατροφή σας από ό, τι ωμέγα-3, ίσως να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη φλεγμονής από το αραχιδονικό οξύ που είναι προϊόν μεταβολισμού των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Οι χορτοφάγοι και όσο δεν προτιμούν τα ψάρια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν συμπληρώματα ωμέγα λιπαρών από σπόρους κάνναβης ή λιναρόσπορο.

Παγκρεατικά ένζυμα

Οι περισσότεροι από εμάς στη διάρκεια της ζωής μας λαμβάνουμε πολύ λίγα ένζυμα, είτε επειδή δεν περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε ή γιατί ένα μεγάλο μέρος τους καταστρέφεται κατά το μαγείρεμα. Καθώς ο καρκίνος είναι άλλη μια έκφραση φλεγμονώδους έξαρσης, η έλλειψη επαρκών ενζύμων με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ανάπτυξη καρκίνου, ειδικά αν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι τα παγκρεατικά ένζυμα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γερμανία και αλλού σε μία συγκεκριμένη φόρμουλα παγκρεατικών ενζύμων έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με καρκίνο.2

Χρησιμοποιήστε κάποιο συμπλήρωμα παγκρεατικών ενζύμων, αλλά να το λαμβάνετε μακριά από τρόφιμα τουλάχιστον δύο ώρες μετά το γεύμα και μία ώρα πριν από το επόμενο, ή μετά το βραδινό σας γεύμα πριν πάτε για ύπνο. Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση σας, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα θα πρέπει να παίρνετε. Να λαμβάνετε παγκρεατικά ένζυμα πάντα με πολύ νερό για να μην ερεθίσουν το στομάχι σας.

Βιταμίνη D

Πολλές δημοσιευμένες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της βιταμίνης D στον καρκίνο, καθώς οι υποδοχείς της βιταμίνης έχουν βρεθεί στα λεμφοκύτταρα του αίματος, στον εγκέφαλο, το στήθος, τον προστάτη και σε άλλα μέρη του σώματος. Από την εμπειρία μου, πολλοί ασθενείς με καρκίνο έχουν εξαιρετικά μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D. Ελέγξτε με εξέταση αίματος τα επίπεδα της βιταμίνης Dστον οργανισμό σας (επίπεδα 25-υδροξυβιταμίνης D), αλλά μη βασιστείτε στις τιμές αναφοράς των αιματολογικών εργαστηρίων γιατί κάποιες φορές βασίζονται στα επίπεδα των τοπικών πληθυσμών και όχι σε αυτά που πρέπει να είναι στην πραγματικότητα. Τιμές μεταξύ 20-40ng/mL (50-100 nmol/L) δείχνουν ανεπάρκεια, και οτιδήποτε κάτω από 20ng/mL (50nmol/L) δείχνει σίγουρα έλλειψη. Ιδανικό επίπεδο είναι τα 65-85ng/mL (160-210nmol/L).

Εκτός από βιταμίνη Dπου είναι απαραίτητο να παίρνετε, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, φροντίστε έτσι ώστε η διατροφή σας να περιέχει λιπαρά ψάρια, τα οποία παρέχουν βιταμίνες Α και D, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Βιταμίνη C

Ζητώ από όλους τους ασθενείς μου που πάσχουν από καρκίνο να παίρνουν όσο περισσότερη βιταμίνη C μπορούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις τη λαμβάνουν από το στόμα, αν και μερικοί λαμβάνουν υψηλές δόσεις ενδοφλεβίως.

Ενθαρρύνω όλους τους ασθενείς μου να προσπαθούν να παίρνουν τουλάχιστον 10g βιταμίνης C καθημερινά από το στόμα, κατά προτίμηση σε τουλάχιστον τέσσερις διαιρεμένες δόσεις. Εάν λαμβάνετε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C ταυτόχρονα, μπορεί να ερεθίσει τα έντερά σας, δημιουργώντας δυσπεψία, διάρροια και μερικές φορές πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, απλά μειώστε τη δόση για λίγες ημέρες και στη συνέχεια αυξήστε τη και πάλι.

Άλλα αντιοξειδωτικά

Άλφα-λιποϊκό οξύ: Πάρτε 100mg/ημέρα ALA με κάθε δόση βιταμίνης C, καθώς βοηθά στην αναγέννηση της βιταμίνης C, διατηρώντας τα επίπεδα C όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Βιταμίνη Ε: Προτεινόμενη δοσολογία: 800 IU / ημέρα.

Βιταμίνη Α: Προτεινόμενη δοσολογία: 4.500 IU / ημέρα

Σελήνιο: Προτεινόμενη δοσολογία: τουλάχιστον 200 mcg / ημέρα.

Μαγνήσιο

Καθώς το άγχος αφαιρεί, μεταξύ πολλών θρεπτικών συστατικών και το μαγνήσιο από το σώμα, πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν έλλειψη μαγνησίου. Το πρόβλημα είναι ότι η προσπάθεια να βελτιωθούν τα επίπεδα μαγνησίου με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής συχνά αποτυγχάνει. Υποψιάζομαι ότι είναι επειδή η πρόσληψη μαγνησίου είναι εν μέρει υπό την επίδραση ενός ενζύμου που είναι το ίδιο εξαρτώμενο από το μαγνήσιο, οπότε αν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι χαμηλά, οι μηχανισμοί απορρόφησης μαγνησίου είναι επίσης αναποτελεσματικοί. Επίσης, το ασβέστιο, το οποίο οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν ότι πρέπει να λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα από μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ανταγωνίζεται την πρόσληψη μαγνησίου. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο ασβέστιο παίρνουμε στη διατροφή μας (συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών), τόσο λιγότερο μαγνήσιο απορροφάμε.

Συνένζυμο Q10

Πολλές μελέτες έχουν δείξει την αξία του ισχυρού αντιοξειδωτικού συνένζυμου Q10 για τον καρκίνο του μαστού. Οι μελέτες χρησιμοποίησαν ως επί το πλείστον 390-400mg καθημερινά.

 

Τι τρέφει τον καρκίνο;

 

           Διαβάστε το ένθετο του παραπάνω άρθρου με τίτλο "τι τρέφει τον καρκίνο"

 

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.   Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός