ΤΙ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΠΑΤΡΙΚ ΚΙΝΓΚΣΛΕΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ HOLISTIC LIFE - T.74 / ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

 

Τετάρτη, 13 Ιουλίου

Γράφτηκε από  holisticlife

 

Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται κυρίως με ζάχαρη (όπως κάνουν και τα κύτταρα του μύκητα κάντιντα) και σίδηρο, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία από τις σημαντικότερες διατροφικές αλλαγές για κάποιον με οποιοδήποτε είδος καρκίνου είναι να αποφεύγει τη ζάχαρη σε όλες τις μορφές της. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγει τα προϊόντα από άσπρο αλεύρι, καθώς εύκολα μεταβολίζονται σε ζάχαρη ή, ακόμα χειρότερα, χρησιμοποιούνται ως τροφή από μυκητώδεις οργανισμούς. Μαγειρεύοντας τις πατάτες σε υψηλή θερμοκρασία, όπως τηγανίζοντας ή ψήνοντάς τις στο φούρνο, μετατρέπονται περισσότεροι υδατάνθρακες σε «ζάχαρη» από ό,τι αν τις βράσουμε ή τις μαγειρέψουμε στον ατμό. Επιπλέον, γενικά συμβουλεύω τους ασθενείς με καρκίνο να αποφεύγουν τα τρόφιμα που περιέχουν μαγιά ή προϊόντα ζύμωσης σε οποιαδήποτε μορφή, όπως το τυρί, τα μανιτάρια, το ξίδι, το ψωμί και άλλα.

 

Η δεύτερη σημαντική «τροφή» για τα καρκινικά κύτταρα είναι ο σίδηρος, ο οποίος είναι επίσης σημαντικός στον κύκλο ζωής των παρασίτων και μυκήτων γενικά. Γι’ αυτό συμβουλεύω πολλούς ασθενείς με καρκίνο να αποφεύγουν το κόκκινο κρέας (το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες αιμικού σιδήρου), και είναι ο λόγος που συχνά γίνονται αναιμικοί και δεν ανταποκρίνονται καλά στα συμπληρώματα σιδήρου ή τις μεταγγίσεις αίματος. Στην πραγματικότητα, αυτά μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

 

Η διακοπή πρόσληψης σιδήρου από το καρκινικό κύτταρο είναι μερικές φορές ένα ουσιαστικό μέρος της προσέγγισής μου για τον καρκίνο, ειδικά αν ο ασθενής έχει έλλειψη σιδήρου και χρειάζεται συμπλήρωση για ιατρικούς λόγους. Ο σίδηρος είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο στο σώμα. Το μεγαλύτερο μέρος του δεσμεύεται σε τρανσφερρίνη ή αποθηκεύεται ως φερριτίνη στην κυκλοφορία του αίματος, και μεταφέρεται στους ιστούς κυρίως για να φτιάξει αίμα. Όμως ο ελεύθερος σίδηρος είναι επιβλαβήςΠροκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση σε οποιοδήποτε ιστό και διεγείρει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Υπό κανονικές υγιείς συνθήκες, υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος σίδηρος στην κυκλοφορία, όμως δύο παράγοντες μπορούν να απελευθερώσουν σίδηρο από όπου βρίσκεται δεσμευμένος: ο ένας είναι το αλκοόλ και ο άλλος είναι τα οιστρογόνα. Αυτός είναι ο λόγος που τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο θα πρέπει να διακόψουν εντελώς τη χρήση αλκοόλ.

 

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.   Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.