Τα καταπληκτικά οφέλη για την υγεία των βατόμουρων barberries:

Τι θα λέγατε αν ένα φυτό μπορούσε να τονώσει την καρδιακή σας λειτουργία, να "καθαρίσει¨το συκώτι και το έντερο και ίσως ακόμα να προλάβει τον διαβήτη και τον καρκίνο;

Η Βερβερίς η κοινή (Berberis vulgaris), επίσης γνωστή και ως Ευρωπαϊκή οξυάκανθα (European barberry) ή απλά οξυάκανθα (Barberry), είναι θάμνος του γένους Βερβερίς (Berberis). Παράγει οβάλ κόκκινους βρώσιμους καρπούς αλλά αισθητά όξινους, τους οποίους, οι άνθρωποι σε πολλές χώρες τρώνε σαν τάρτα ή / και σαν δροσιστικό φρούτο.
Το Barberry είναι γνωστό για τις ιατρικές του χρήσεις για περισσότερα από 200 χρόνια. Είναι ένα αποτοξινωτικό βότανο που περιέχει εξαιρετικές διεγερτικές αλλά και κατασταλτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών.


Διατροφικά στοιχεία των Barberries
:

Τα 
Barberries είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Το Barberry περιέχει επίσης βιταμίνες Β όπως η θειαμίνη και ανόργανα όπως ο ψευδάργυρος. Υπάρχει μια χημική ουσία γνωστή ως Berberine (βερβερίνη) που υπάρχει στο Barberry, το οποίο έχει μεγάλη ιατρική αξία. Αυτή η χημική ουσία δρα ως αντιβιοτικό για τη θανάτωση βακτηριδίων, μυκήτων και πρωτόζωων.
Τα φρούτα, τα στελέχη και ο φλοιός ρίζας του 
Barberry περιέχουν χημικές ουσίες, όπως αλκαλοειδή πρωτοβορβίνης και ισοκινολίνη, που είναι αρκετά αποτελεσματικά για τη θεραπεία αρκετών παθήσεων.

100 γραμμάρια φρούτων 
Barberry περιέχουν
316 θερμίδες ενέργειας,

 3,6 γραμμάρια πρωτεΐνης,
63,9 γραμμάρια υδατανθράκων,
27,2 γραμμάρια ζάχαρης,

 3,5 γραμμάρια λιπών,
7,4 γραμμάρια φυτικής ίνας και
24 
mg βιταμίνης C σε αυτό.


Μαγειρική χρήση:

Τα αποξηραμένα Περσικά μπάρμπερυ είναι γλυκά και ξινά φρούτα πλούσια σε βιταμίνη 
C και αντιοξειδωτικά. Πολύτιμα στη μεσογειακή και αραβική κουζίνα. Από το πιλάφι στο κουσκούς, τα βακκίνια barberries χρησιμοποιούνται ευρέως. Προσφέρουν μια εξωτική γεύση σε σαλάτες, quinoa ή μπαρ σοκολάτας.

Τα Περσικά βατόμουρα στην μαγειρική:

  • Ξεπλύνετε πριν τη χρήση
  • Ενυδατώνετε σε νερό με ζάχαρη ή με σαφράν
  • Σωτάρετε τα μούρα barberries για 1-2 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προσέξτε να μην το παρακάνετε και καούν καθώς θα έχει πικρή γεύση.


Τα καταπληκτικά οφέλη για την υγεία των βατόμουρων barberries
:

Τα 
barberries είναι υγιή φρούτα που είναι γεμάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και ωφελούν επίσης την ανθρώπινη υγεία με εξαιρετικό τρόπο. Παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη για την υγεία των βατόμουρων:

   Βοηθούν στην αντιμετώπιση της Φλεγμονής και των Λοιμώξεων:

Υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει
  ότι το barberry περιέχει μερικούς δυνητικούς αντιμικροβιακούς και αντιμυκητιασικούς παράγοντες σε αυτό και αυτό κάνει τους καρπούς μια χρήσιμη λύση για την καταπολέμηση της λοίμωξης. Επίσης λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, βοηθώντας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων φλεγμονής.

    Βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων στο ουροποιητικό σύστημα:

    Ένα ακόμα πλεονέκτημα των barberries για την υγεία είναι ότι βοηθά στη θεραπεία λοιμώξεων στο ουροποιητικό σύστημα.

  
    Βοηθάει στον έλεγχο Σακχάρου του αίματος, προλαμβάνει τον διαβήτη:

    Τα σάκχαρα που υπάρχουν στα barberries θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για τους ασθενείς με διαβήτη. Ωστόσο, μελέτες έχουν δηλώσει ότι λόγω της παρουσίας berberine (βερβερίνης) , η κατανάλωση των καρπών σε μέτρια ποσότητα θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα με αποτελεσματικό τρόπο και στην πρόληψη του διαβήτη. Το Barberry είναι η φυσική λύση για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

    Ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης:

    Τα barberries έχουν επίσης ένα ακόμα θαυμάσιο όφελος για την ανθρώπινη υγεία. Είναι γνωστό ότι ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Η διαιτητική ίνα που υπάρχει στο barberry είναι υψηλή για να δεσμεύσει την περιττή χοληστερόλη στο έντερο. που με τη σειρά του προωθεί και βελτιστοποιεί την παραγωγή καλών επιπέδων χοληστερόλης και αυτό βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου της χοληστερόλης.

    Βελτιώνει τη ροή του αίματος:

    Η φυσιολογική ροή αίματος είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη κατανομή των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο σώμα. Το Barberry βοηθά στη βελτιστοποίηση της ροής του αίματος χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνοντας τη λειτουργία της καρδιάς.

    Καρδιά - Υγεία Οφέλη από τα barberries:

    Όλα τα τρόφιμα που ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης, χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και διαχειρίζονται την αρτηριακή πίεση, είναι ιδανικά για την καρδιά. To Barberry είναι ένας τέτοιος καρπός που έρχεται στην κορυφή της λίστας.

    Ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα:

    Ένα από τα ωραιότερα οφέλη των  barberries για την υγεία είναι ότι είναι επωφελή για το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό είναι πολύ σημαντικά για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο:

    Το μεταβολικό σύνδρομο δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, το barberry περιέχει μερικές ισχυρές ενώσεις σε αυτό που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να πολεμήσετε αυτό το είδος της κατάστασης με έναν αποτελεσματικό τρόπο.

    Αποτοξινώνει το αίμα:

    Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη για την υγεία του μπάρμπερυ είναι ότι είναι ευεργετικό στην αποτοξίνωση του αίματος. Το Barberry θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, το οποίο με τη σειρά του βελτιστοποιεί την αποτοξίνωση του αίματος στο σώμα σας

    Λειτουργεί ως καθαριστικό ήπατος:

    Το ήπαρ μπορεί να λειτουργήσει για να καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες. Ωστόσο, παίρνοντας τα barberries τακτικά, θα μπορούσε να βοηθήσει στον καθαρισμό του ήπατος έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει βέλτιστα στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες.

    Οφέλη για την υγεία των ματιών:

    Τα barberries είναι επίσης γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία των ματιών. Η barberine που υπάρχει στο μπάρμπερυ μπορεί να προάγει πραγματικά την υγεία των ματιών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι σε θέση να βελτιώσει την όραση αλλά και να αποτρέψει οποιοδήποτε εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την όραση.

 

Βοηθά στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών λοιμώξεων:

    Ένα από τα πιο εκπληκτικά οφέλη από αυτά τα βατόμουρα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία γαστρεντερικών λοιμώξεων εξαιτίας της παρουσίας κάποιων ισχυρών αντιμικροβιακών και αντιμυκητιασικών παραγόντων.

    Χρήσιμο για πονόλαιμο:

    Τα barberries βοηθούν πολύ στη θεραπεία του πονόλαιμου και κάποιες άλλες συνθήκες φωτισμού όπως το κρύο. Αυτό συμβαίνει λόγω της παρουσίας βιταμίνης C στα barberries.

    Επωφελής για τη θεραπεία της διάρροιας:

    Η διάρροια προκαλείται από συγκεκριμένα βακτηρίδια που θα μπορούσαν να υποβληθούν σε φυσική αγωγή με το barberry. Ωστόσο, όταν η κατάσταση είναι σοβαρή, είναι πολύ απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας.

    Βελτιώνει την πέψη:

    Το Barberry είναι επίσης χρήσιμο για τη βελτίωση της πέψης λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Εκτός από αυτό, τα αντιβακτηριακά και αντιμυκητιασικά αποτελέσματα των barberries θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διατήρηση της πέψης υγιή και απαλλαγμένη από λοίμωξη.

    Λειτουργεί ως σπιτική θεραπεία για δηλητηρίαση από τροφή:

    Σε ελαφρές περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, τα  barberries μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει λόγω των αντιβακτηριακών παραγόντων που υπάρχουν σ 'αυτό. Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό.

    Αντιμετωπίζει Διαταραχές του δέρματος:

    Υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί τύποι δερματικών διαταραχών που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση του μπάρμπερυ. Η ακμή, η ψωρίαση κλπ. είναι μερικές από τις διαταραχές του δέρματος που μπορούν να θεραπευτούν με barberries, καθώς περιέχουν κάποιες αποτελεσματικές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ουσίες για την καταπολέμηση λοιμώξεων.
   
    Είναι χρήσιμο για τις τακτικές περίοδοι εμμηνόρροιας στις γυναίκες:

    Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη κανονικές περιόδους εμμηνορρυσίας στις γυναίκες. Μία από τις φυσικές και αποτελεσματικές λύσεις για τακτικές περιόδους θα μπορούσε να είναι τα βατόμουρα barberries .

    Βελτιστοποιεί την απορρόφηση σιδήρου:

    Υπάρχει ένα ακόμα πλεονέκτημα για την υγεία από την κατανάλωση barberry και αυτό είναι, ότι είναι χρήσιμο στην απορρόφηση σιδήρου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, μερικές φορές η απορρόφηση σιδήρου δεν είναι βέλτιστη, εξαιτίας κάποιων παραγόντων. Η βιταμίνη C είναι μια από τις χημικές ενώσεις που θα μπορούσαν να βελτιστοποιήσουν την απορρόφηση σιδήρου. Δεδομένου ότι τα βακκίνια περιέχουν πολλά βιταμίνη C, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης σιδήρου στο σώμα.

    Μειώνει την αρτηριακή πίεση:

    Η υπέρταση δεν είναι μια κατάσταση που είναι αρκετά εύκολο να αντιμετωπιστεί. Τα barberries θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και αυτό θα βελτιώσει τη ροή του αίματος και θα βοηθήσει την καρδιά να λειτουργήσει σωστά. Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

    Ανακουφίζει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας:

    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία των barberries είναι ότι μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Μία από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας είναι ότι η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων διαταράσσεται. Ωστόσο, τα barberries βοηθούν στη διευκόλυνση αυτής της παρενέργειας, προωθώντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

Προφυλάξεις:


    Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι αν και η λήψη barberries σε χαμηλή ποσότητα δεν μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, ωστόσο, όταν λαμβάνεται σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές σοβαρές παρενέργειες όπως ρινορραγία και εμετό.
    Το Barberry μπορεί να είναι εξαιρετικό για το συκώτι, αλλά για τα μικρότερα παιδιά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι. Έτσι, είναι καλύτερα να το κρατήσετε μακριά από τα παιδιά σας.
    Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα μπάρμπερυ, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αποβολή (αν και είναι σπάνιο).
    Οι διαβητικοί ασθενείς δεν θα πρέπει να συνδυάζουν τα ειδικά φάρμακα που παίρνουν για να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με barberries χωρίς την επίβλεψη ειδικού.

Κρατήστε το μέτρο και επωφεληθείτε από το εξαιρετικό αυτό μούρο με ασφαλή τρόπο!

 

T