ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!

BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!
BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!
BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!
BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!
BRAHMI (BACOPA MORNIERI) ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ - τονώστε τον εγκέφαλό σας!
5.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 5.90€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: SUP-0337

Brahmi (Bacopa monnieri), brain booster

Ένα μοναδικής αξίας παραδοσιακό βότανο της Ayuverda είναι το Brahmi που συχνά θεωρείται ως «ενισχυτής του εγκεφάλου». Το Brahmi είναι ένα μικρό χυμώδες βότανο με πολυάριθμα κλαδιά, με ρίζες στους κόμβους, που βρίσκονται σε υψόμετρο έως 1500μ.
Το Brahmi είναι ένα θεραπευτικό βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως ως ενισχυτής μνήμης, αφροδισιακό και ως ένα γενικό τονωτικό για την υγεία. Σύμφωνα με τον Δρ. Akhilesh Sharma, Ayurvedic Expert, "το Brahmi είναι εξαιρετικό για τη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου σας και την ενίσχυση της μνήμης σας. Αυξάνει τις τρεις πτυχές της μνήμης, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μακροπρόθεσμη μνήμη, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και τη δυνατότητα συγκράτησης. Το Brahmi έχει μια χαλαρωτική ιδιότητα που διατηρεί το μυαλό ήρεμο και χωρίς άγχος. Προωθεί επίσης τον ήρεμο ύπνο. "


Βασικές ιδιότητες

  • Το Brahmi μειώνει το στρες και το άγχος, καθώς μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, που είναι γνωστή ως ορμόνη του στρες. Το Brahmi εξουδετερώνει τις επιδράσεις του στρες ρυθμίζοντας τις ορμόνες που εμπλέκονται με την ανταπόκριση του στρες.
  • Το Brahmi είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Alzheimer λόγω της παρουσίας της αμυλοειδούς ένωσης στον νευρώνα που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του εγκεφάλου. Η βιοχημική σύσταση που είναι γνωστή ως βακοσίδες στο Brahmi βοηθά στην εκ νέου κατασκευή των εγκεφαλικών ιστών επηρεάζοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα.
  • Όπως πρότεινε ο Dr. Sharma, το Brahmi βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης σας. Έχει θετική επίδραση στο τμήμα του εγκεφάλου του ιππόκαμπου που είναι υπεύθυνο για τη νοημοσύνη, τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Είναι ενδιαφέρον ότι το φύλλο του βοτάνιου Brahmi έχει παρόμοιο σχήμα με αυτό της παρεγκεφαλίδας - μέρος του εγκεφάλου που βοηθά στον έλεγχο της συγκέντρωσης και της μνήμης.
  • Το Brahmi είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για μια υγιή ζωή. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να μεταλλαχθούν περαιτέρω σε καρκινικά κύτταρα.
  • Η τακτική κατανάλωση του Brahmi βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Πολλά θρεπτικά συστατικά μαζί με αντιοξειδωτικές ενώσεις συμβάλλουν στην αύξηση του χρόνου αντίδρασης του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε διάφορες ασθένειες και παθήσεις.
  • Το Brahma μπορεί να είναι μια εξαιρετική θεραπεία που παρέχει ανακούφιση από αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις. Βοηθά επίσης να καταπραΰνει τα γαστρικά έλκη και να θεραπεύει σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Το Brahmi είναι γνωστό για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της υπογλυκαιμίας.
  • Οφέλη ομορφιάς του Brahmi: Το έλαιο του Brahmi είναι ιδανικό για τη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής και την αποφυγή πτώσης των μαλλιών.


Τρόπος χρήσης:
Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνης Brahmi σε νερό ή χυμό και πιείτε το 1-3 φορές την ημέρα

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Η χρήσης του Bacopa θεωρείται ασφαλής για τους ενήλικες όταν λαμβάνεται από το στόμα κατάλληλα και βραχυπρόθεσμα, έως 12 εβδομάδες. Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν αυξημένες κινήσεις του εντέρου, κράμπες στο στομάχι, ναυτία, ξηροστομία και κόπωση.
Επειδή ενδεχομένως  να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό (βραδυκαρδία) ας το προσέξουν όσοι ήδη έχουν βραδυκαρδία.
Υπάρχει ενδεχόμενο να αυξήσει κάποιες ορμόνες θυρεοειδούς. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό αν πάσχετε από πάθηση του θυρεοειδούς.

Προιόν Ινδίας


Ενδεικτική βιβλιογραφία για το φυτό Brahmi (Bacopa monnieri)

Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.