MATCHA MAIDEN - Μους Λευκής Σοκολάτας

 

Yλικά για 4 μερίδες:

 

1 κ.σ. Matcha Maiden πράσινο τσάι σε σκόνη

1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη ή 1 ½ φύλλο ζελατίνης

4 κ.σ. καυτό νερό

2 κρόκους αυγού

100 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

½ κούπα κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό για να μαλακώσει και στη συνέχεια την αφαιρούμε από το νερό και τη διαλύουμε σε 4 κ.σ. καυτό νερό. Διαλύουμε το Matcha Μaiden στους 80 βαθμους και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πάστα και το προσθέτουμε στη διαλυμένη ζελατίνη. Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε την πάστα Matcha Maiden. Λιώνουμε τη λευκή κουβετούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε και αυτήν στο μίξερ σταδιακά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ, τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και την ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Γεμίζουμε 4 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής)

 

Ενέργεια: 243 kcal

Υδατάνθρακες: 15.5 γρ.

Πρωτεΐνη: 3.3 γρ.

Λιπαρά: 19.1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 11.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 0.1 γρ.

 

Η υπέροχη συνταγή από την  

Matcha Maiden Greece