Ποιο τσάι είναι καλύτερο για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;
7 τσάγια βοτάνων και άλλα ροφήματα που πρέπει να δοκιμάσετε


Το κάψιμο στο στομάχι ή η στομαχική διαταραχή
μπορεί να είναι μια δυσάρεστη και οδυνηρή εμπειρία, που συχνά προκαλείται από παράγοντες όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η γαστρίτιδα, η δυσπεψία, τα αέρια ή η δυσανεξία στα τρόφιμα ή οι διατροφικές επιλογές. Ευτυχώς, ορισμένα βότανα και συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτής της δυσφορίας και στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού συστήματος.


Ένας συνδυασμός αυτών των φυσικών θεραπειών μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και να υποστηρίξει τη συνολική ευεξία.

 

Τζίντζερ (πιπερόριζα)
Ένα αποτελεσματικό βότανο είναι το τζίντζερ, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το τσάι τζίντζερ μπορεί να καταπραΰνει τον πεπτικό σωλήνα και να μειώσει την παραγωγή στομαχικού οξέος, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των αισθήσεων καύσου. Για να παρασκευάσετε τσάι τζίντζερ, απλά βυθίστε φρέσκες φέτες τζίντζερ σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά ή αραιώστε μικρή ποσότητα αποξηραμένης σκόνης τζίντζερ σε ζεστό νερό ή τσάι.

 

Γλυκόριζα
Ένα άλλο εξαιρετικό τσάι για την όξινη παλινδρόμηση είναι το τσάι γλυκόριζας. Η ρίζα γλυκόριζας χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο από την αρχαιότητα. Μελέτες αποκαλύπτουν τα οφέλη της χρήσης τσαγιού από ρίζα γλυκόριζας για την όξινη παλινδρόμηση και τη ΓΟΠ για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως καούρα, φλεγμονή και στομαχικές διαταραχές. Η κύρια δραστική ένωση στη ρίζα γλυκόριζας, η γλυκυρριζίνη, μπορεί να αυξήσει τη βλέννα, προστατεύοντας τον οισοφάγο και το στομάχι από το οξύ.


https://mcusercontent.com/bf4c41933efd85312af657354/images/34b98b27-81ae-bc1d-7e62-e60bcc4a204b.png

 

Αλθαία
Η ρίζα αλθαίας είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η κατανάλωση τσαγιού από ρίζα Αλθαίας (marshmallow) για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση καταπραΰνει τον ερεθισμό και τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα ιστού. Διεγείρει επίσης τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την αναγέννηση των ιστών.

 

Μαστίχα
Ένα φυσικό προϊόν που μας κάνει εθνικά υπερήφανους είναι η Μαστίχα Χίου. Η κατάποση της μαστίχας παρέχει προστασία στο στομάχι και έχει δείξει ότι βοηθάει σε στομαχόπονο, καούρες / ενοχλήσεις στο στομάχι, έλκος στομάχου, έλκος δωδεκαδακτύλου. Η μαστίχα αυξάνει την φυσική άμυνα του οργανισμού και καταπραΰνει τον πόνο του στομάχου. Μασήστε δάκρυ μαστίχας ή διαλύστε κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σε νερό.

 

Χαμομήλι
Ένα άλλο ευεργετικό βότανο είναι το χαμομήλι, γνωστό για τις ηρεμιστικές του επιδράσεις. Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα, μειώνοντας τους σπασμούς και τη δυσφορία. Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι χαμομηλιού μετά τα γεύματα μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική δράση και να βοηθήσει στην αποφυγή της εμφάνισης αισθήματος καύσου.

 

Μέντα
Η μέντα είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για πεπτικά προβλήματα. Μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του εντέρου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και της καούρας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μέντα μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσει την όξινη παλινδρόμηση σε ορισμένα άτομα, οπότε είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε με προσοχή.


https://mcusercontent.com/bf4c41933efd85312af657354/images/c9e25063-ae31-7a3e-b83e-5d9b0d0c9598.png

 

Φτελιά
Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε τον φλοιό Φτελιάς στη ρουτίνα σας. Αυτό το βότανο περιέχει βλεννώδη ουσία, η οποία επικαλύπτει και καταπραΰνει την επένδυση του στομάχου. Μπορεί να ληφθεί ως τσάι ή ως σκόνη αναμεμειγμένη με νερό.

 

Μηλόξυδο
Η αραίωση μιας κουταλιάς της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει την πέψη. Αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων των στομαχικών οξέων και στη μείωση του φουσκώματος.

 

Μαγειρική Σόδα
Ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού μπορεί να εξουδετερώσει το οξύ του στομάχου. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα. Όχι όμως κοντά στα γεύματα (από μισή ώρα πριν έως δύο ώρες μετά)

 

Μαραθόσπορος
Οι σπόροι μάραθου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του φουσκώματος και των αερίων. Το μάσημα ενός κουταλιού του γλυκού σπόρους μάραθου μετά τα γεύματα ή η παρασκευή τσαγιού μάραθου μπορεί να είναι ευεργετική.

 

Αλόη βέρα
Ο χυμός αλόης βέρα είναι γνωστός για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας καθαρού χυμού αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στην επικάλυψη του βλεννογόνου του στομάχου και στη μείωση του ερεθισμού. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα προϊόν που επισημαίνεται ειδικά για εσωτερική χρήση.


https://mcusercontent.com/bf4c41933efd85312af657354/images/fdda5f9a-f358-394d-c5a5-afc64b4a89e6.png

 

Θερμοφόρα
Η εφαρμογή μιας ζεστής κομπρέσας ή μίας θερμοφόρας στην κοιλιά σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις κράμπες και τη δυσφορία. Κρατήστε την στο στομάχι σας για 15 έως 20 λεπτά. Η ζεστασιά μπορεί να χαλαρώσει τους μυς στο έντερό σας και να διευκολύνει την κίνηση των αερίων μέσω των εντέρων σας, ανακουφίζοντας έτσι τη δυσφορία
 

 

Ο συνδυασμός αυτών των βοτάνων και ροφημάτων σε μια καθημερινή ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του καύσου στο στομάχι.
 

Ωστόσο, αν τα συμπτώματα είναι επίμονα και δεν βελτιώνονται αισθητά συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.